SEO Nedir? Doğal SEO Çalışması Nasıl Yapılır?

SEO yani “Search Engine Optimization” Türkçe olarak ise arama motoru optimizasyonu dijitalleşme artmaya başladıkça adını daha çok duyuyor ve seo nedir? Doğal seo çalışması nasıl yapılır? Sorularını çok daha fazla duyuyoruz.

SEO çalışmasını incelediğimiz zaman isminden de belli olması sebebiyle, internet projelerinin arama motorlarına bazılar kurallar ile uygun duruma getirilmesi ve bununla birlikte web sitelerinin arama motorlarında üst sıralara çıkmasını sağlayan bir çalışmadır. Doğru bir SEO çalışması ile web siteniz arama motorlarında üst sıralara kadar yükselebilir. Bu ise daha çok web sitesi trafiği ve kazanç demektir.

SEO Çalışmasının Önemi Nedir?

SEO çalışmasıyla Google üzerinden aramalar yapan hedef kitlenize ulaşabilir ve site trafiğini arttırmaya başlayabilirsiniz. Bu sayede yeni müşteriler kazanır ve işletmenizi büyütmeye başlayabilirsiniz.

SEO çalışmanın öne çıkan faydaları ise şu şekildedir;

  • Organik trafik artışı
  • Marka bilinirliğini arttırma
  • Kullanıcıya güven verme
  • Rekabette öne geçme
  • Kullanıcı deneyiminde iyileşme

SEO çalışmasının getirmiş olduğu faydalar bu şekildedir. SEO çalışması ile birlikte işletmenizi büyütebilir kazancınızı oldukça fazla arttırabilirsiniz.

SEO Çalışması Nasıl Yapılır?

Dünyada internet üzerinde en çok arama yapılan yer Google’dır. Google arama sırasında her daim kaliteli sitelere öncelik verir. Burada kalite denildiği zaman konular ve site içi optimizasyonlar, sitenin teknik yapısı ve içeriklerdir.

SEO çalışması aslında bir ön hazırlığa ve planlamaya sahiptir. Yapılan doğru planlama doğrultusunda ilerleme gösteren projeler her daim başarılı olur.

Site İçi SEO Nedir? Nasıl Yapılır?

Kalite çalışması olarak bilinen site içi SEO Google botlarının rahatça gezdiği ve kullanıcıların fazla zaman geçirdiği siteler kaliteye örnektir. Google gibi arama motorları web sitelerine bazı kurallar ile beraber kalite puanları veriyor.

Kalite puanlarını etkileyen faktörler arasında sitenin genelinde kullanılan metin ve görsel içerikler, temiz ve hızlı kod yapıları, kullanıcı dostu ara yüzü ve belli başlı arama motorudur. SEO’da en temel amaç, kaliteli ve kullanıcının yararına bir web sitesi olduğumuzu arama motorlarına kanıtlamaktır.

Metin Ve Görsel İçerik Optimizasyonu

Web sitenizde kullandığınız metinlerin özgün ve okuyan kişiye keyif verecek akışta olması oldukça önemlidir. Bununla birlikte imla hatalarının olmaması, dil bilgisi kurallarına uygun olan, noktalama işaretlerine dikkat edilen yazılar kaliteli içeriğin olmazsa olmazlarıdır.

Sitenizde bulunan yazılar ne kadar kaliteli olursa, o kadar fazla kişiyi içeriğe çekmiş olursunuz. Sayfalarda kullanılan görsellerde en az içerik kadar önemlidir. Sitenin genelinde kullanılan görseller özgün ve kaliteli olursa sitenin kalite puanı yükselmiş olur.

Kullanıcı Dostu Web Sitesi

Google’da üst sıralarda bulunmanın en önemli yolları arasında bu vardır. İnternet ziyaretlerinde kullanıcıyı yanıltan yönlendirmeler, akılda kalıcı olmayan ve uzun URL yapıları ve son derece kalitesiz tasarımlar kullanıcı odaklı değildir. Bu durum botların da dikkatini çeker ve kaliteyi büyük oranda düşürür.

Kullanıcı dostu bir web sitesinin en önemli özelliği düzen ve erişilebilirliktir. Her yaştan ve her seviyeden insanın rahat bir şekilde siteyi kullanması gerekir. SEO’nun da asıl amacı, kullanıcıya kaliteli ve yararlı bilgiler sunmaktır. Unutulmamalıdır ki kullanıcı dostu bir web sitesi, tam anlamıyla arama motoru dostudur.

Görmüş olduğunuz gibi SEO ve Seo’nun amacı hakkında yer alan bilgiler bu şekilde yer alıyor. Bir web sitesini arama motorlarında en üst sıralara çıkaran unsurlar da bunlardan oluşuyor. Günümüzde dijitalleşmenin artış göstermesi ile birlikte SEO konusu da oldukça önemli bir duruma gelmiştir.

Siteniz Kurmak İçin Yardıma Mı İhtiyacınız?